Kiipeilijät

Kiipeilijät

lauantai 10. tammikuuta 2015

Loppiaisboulderit 2015

Välivuoden jälkeen Karelian Kiipeilijät päättivät jatkaa kunniakkaita perinteitään järjestämällä Loppiaisboulderit 10.1.2015. Neljääkymmentäyhtä reittiä lähti räpiköimään 15 kiipeilijää kolmessa eri sarjassa.

Ennen kilpailua oli melkoinen savotta, sillä aiemmin käsiteltyjen maalaustalkoiden lisäksi seinät huusivat kiivettävää. Pitkien talkoopäivien jälkeen uusia reittejä aamusta iltaan päivästä toiseen raatanut JP kommentoi tunnelmieaan ultimaattisen väsymystilansa keskeltä lausuen: "Just nyt voisin haistattaa sinulle, mutta huomenna fiilis on ihan jees!"


"Hei hei sormien iho; oli kiva tavata."

Omia reittejään JP kommentoi mystisyyttä hipoen: "Uutena greidinä keksin villasukkagreidin. Kenkien käytöstä voisi antaa vaikka sanktiota näillä reiteillä. Muuten olen oikein tyytyväinen tekemiini reitteihin, mutta vähän se kismittää, että niistä ei jäänyt itselle projektoitavaa!" Myöskin reittimestarina häärinyt Ansa totesi omista reiteistään: "Herkkää nappulareittiä, osa mennee vaikka sandaalissa. Olin reittimestarina ensimmäistä kertaa 15 vuoteen, ja kyllä tässä on ylpeä oltava tekemisistään."

Reittimestareilla onkin syytä hymyyn ja oman selkänsä taputteluun, sillä seinillä roikkuvat 41 reittiä olivat hienoja ja monipuolisia. Kahta samanlaista reittiä ei nähty, ja greidiä oli laajalla skaalalla. Lepo tulee JP:lle ja muille raatajille varmasti tarpeeseen, mutta ensiluokkaiset reitit ovat kenties tuon väsymyksen väärrit. Valtava käsi reiteistä JP, Ansa, Henkka ja Antti!


Tässä muodossa on hyvin omalaatuinen kädenjälki.

Kilpailut menivät hyvän musiikin soidessa kuin iltamissa. Viidentoista hengen voimin halli ei käynyt ahtaaksi, mutta hyvä henki ja kannustuksesta, noitumisesta (anteeksi) ja tuulettelusta syntyi mahtava metakka syntyi pienelläkin porukalla. Enin maalin käry oli jo kaikonnut, joten uusi halli oli täydessä tikissään. Hyvä fiilis kantoi muutamankin kiipeilijän erinomaisen koviin suorituksiin, ja ei ollut yksi eikä kaksi kertaa, kun porukka toimitti toppaajalle spontaanit aplodit. Siistii!¨

Meininkiä.


Kolmituntisen hikoilun voittajaksi selviytyivät Juha Korvenaho (A-sarja) ja Hanna Koistinen (naiset). Molemmat väänsivät reittejä sitkeästi liki tauotta, ja tämä eittämättä näkyy tuloksissa. Alla tarkemmat tulokset:

A-sarja (Nimi, pisteet (toppaukset)):
Juha Korvenaho 444,02 (31)
Jari Turkia 361,52 (29)
Eeli Lohilahti 360,68 (29)
Oskari Kuittinen 356,52 (28)
Jukka Hirvonen 263,18 (25)
Risto Leinonen 183,06 (20)
Ville Hakkarainen 147,10 (13)
Mika Koponen 128,90 (14)
Markku Kuittinen 122,86 (14)
Stavros Kampagiannis 121,35 (13)
Mikko Kesonen 92,23 (12)

B-sarja (Nimi, pisteet (toppaukset)):
Inkeri Kuittinen 66,47 (9)

Naiset (Nimi, pisteet (toppaukset)): 
Hanna Koistinen 335,28 (26)
Mari Hakanen 150,36 (17)
Maarit Väänänen 66,47 (9)

Hymyilevät kiipeilijättäret.

Jälkipeleissä kyseltiin vielä muutamia kommentteja kilpailijoilta. Alla koonti niistä:

Hanna: Aivan mahtavaa!

Maarit: Positiivinen kokemus.

Jari: Paras tulos tähän asti

Mari: On piesty olo kivalla tavalla! Onneks läksin.

Juha: Hyvä tapahtuma. Hyviä reittejä, sopiva määrä kisaajia, niin mahtui vääntämään.

Jukka: Väkisin kun väänti, niin peukalo meni kipeäksi. Ja yksi varvas.


Lopuksi muutama foto, Marin koostama dramaattinen video ja Spotifyn soittolista. Kiitos kaikille järjestäjille, osallistujille, ja palkintoja lahjoittaneille Loco Rockille, Obsidian Discsille ja Troubled Folksille!


Ehkä päivän sitkein toppaus?


 
Patjalla tiedetään, miten kiivetä.

Vaihteeksi samat jätkät ovat jossain muualla kuin seinällä..
Risto Leinonen

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä Risto! Hieno raportti!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vain, ja kiitoksia myös! Mukavahan tänne on hourailla, jos on jotain tolkun syytä.

    VastaaPoista