Kiipeilijät

Kiipeilijät

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kuvaraportti vuoden 2014 ensimmäisistä ulkoboulderoinneistaTänä vuonna kevät on koittanut Pohjois-Karjalaan aikaisin. Seuran innokkaimpien boulderoijien näppejä syyhytti jo sen verran paljon että ulkokiville oli päästävä.

JERO

Sami ja Vannisen Aleksi olivat käyneet pudottelemassa lumia Uuron kiviltä jo helmikuun puolella. Maaliskuun toisena päivänä suunnattiin kuitenkin jo autolastillisella miehiä – ja padejä – kohti Jeroa. 

Lähestymiseen kuului puron ylitys kaatuneen puun runkoa pitkin. Antti luottaa tasapainoonsa niin paljon, että jää vielä poseeraamaan kameralle. Kuivin jaloin Antti ei kuitenkaan reissusta selvinnyt, sillä paluumarssilla koitimme oikaista jonkun kavalan hetteikön läpi.

Kämmenkiveä oli jo ikävä! Olosuhteet eivät olleet aivan optimaaliset, sillä lunta tuli koko ekskursion ajan. Mutta on se kauden eka ulkoreissu aina kauden eka ulkoreissu!

Sami harjaili puhtaaksi uutta linjaa Kämmenkivelle. Reissun varsinaiset kiipeilylliset ansiot olivat vähäiset. Allekirjoittanut taisi olla ainut joka kiipesi jonkun itselleen uuden reitin. Kivaa tuntui kaikilla kuitenkin olevan.
HURISSALO

Perjantaina 7.3. oli tarkoitus käydä Jyväskylässä ulkokivillä, mutta säätiedotus enteili kehnoa keliä. Niinpä Sami ja Aleksi päättivät ottaa kaiken irti lukulomastaan, ja suuntasivat Jyväskylän sijasta Hurissaloon. Myös allekirjoittanut jätti gradun kirjoittamisen seuraavalle päivälle, ja näin oli kolme opiskelijaa valmiina kohtaamaan yhden Itä-Suomalaisen kiipeilyn helmistä.

Aleksi kapuamassa reittiä Bursiitti (6B+).

 Itselleni oli melkoinen ihme nähdä näin valtava määrä kiivettävää kiveä. Toki topoa katsoessa näki, että alueen kivet ovat vieri vieressä, mutta en ollut aikaisemmin käynyt näin aukealla paikalla, jossa on näin paljon ISOJA kiviä. Alueella on myös paljon linjoja joita topo ei mainitse. Itse käytin hyvät kitkat hyödyksi ja kiipesin tuntemattoman high ball slabin. Reitin korkeudeksi Aleksi arvioi 3,5 Joonan-mittaa.

Nimetön 6B-reitti, joka olisi kyllä ansainnut nimen. Sami toppaa ja Aleksi aloittaa. Spottaamassa Antti Liukkonen, jonka paikallistuntemus oli kultaa. Samin ensinousu Kolmas linja (7C+). Käytännössä reitti on pitempi variaatio reitille Toinen Linja (7C+/8A).

Antti ja Sami kiskoo kenkiä jalkaan.

Antti Liukkonen näyttää betan.

 Ja Sami Koponen kohtaa Hiljaisuuden Julistajan (6C). Todella laadukas ja timakka probleema!

Päivän päätteeksi kuivaa sukkaa jalkaan, padit takakonttiin ja takaisin kohti Joensuuta.


Sopivasti vesisade alkoi paluumatkalla, ja koko reissu saatiin kiivetä hyväkitkaista kiveä.

Hurissaloon on ehdottomasti tehtävä uusi reissu, kunhan alkaa olla kivemmat telttailukelit. Allekirjoittaneelle jäi ainakin hampaankoloon Kolokukko poikkari (6C), mutta sen lisäksi on vielä kokonaan näkemättä noin kolmannes alueen kivistä!


Kuvat ja teksti: Joona Sipi

1 kommentti:

  1. Älyttömän hyviä kuvia taas Joonalta ja näkyy on ollut hyvät tunnelmat muutenkin :)

    VastaaPoista