Kiipeilijät

Kiipeilijät

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kuvaraportti boulderoinnin SM-kisoista VOEMAlta

Pieni osasto seuran porukkaa kävi ihmettelemässä Kuopiossa 15.2.2014 järjestettyjä suomenmestaruuskekkereitä.

Ohessa kompakti kuvakooste kisasta, vaikka kotikatsomoista on tullut viestiä, että livestreamin seuraajat pääsivät jo katsomaan kilpailun diashowna. Laji on räjähtämässä käsiin, ja ehkä SM-kisastreamin katsojaluvut tukkivat palvelimen?
Mimmit miettii keltaisen kanttireitin muuveja. Kuvaajaa olisi syyhyttänyt itsekin päästä yrkkäilemään tuolla reitillä. Vaikutti siltä, että ratkaisutapoja oli useita, mutta yksikään ei ollut erityisen helppo. Myös karsintareiteissä oli yksi aika kutkuttava släbivenkoilu. Ehkä nuo reitit ovat tallella meille kuolevaisille ensi viikonloppuna?
Meidän kylän poikii! Sami Koponen kurkottelee suhteellisen olematonta otetta volyymin päältä. Sami nousi neljästä kisareitistä kaksi, mikä riitti miesten pronssimitaliin!
Ehkä hieman tuollaista maailmancup henkistä vääntämistä miesten mustalla reitillä? Samin treenimotivaatiosta kertoo muun muassa se, että tämä ylävartalovoiman suurlähettiläs harjoitteli kisoja varten yhden jalan kyykyn!

Roosa Huhtikorpi käärii hihoja. En haluaisi törmätä tähän mimmiin öisellä kujalla! Flashasi kaikki finaalireitit.
15-vuotias Helmi Puustinen toppasi neljästä finaalireitistä kaksi. Lisäksi yhdeltä reitiltä bonus. Sijoitus naisten 4. Eleettömän nöyrästi tyttö taputteli otteita ylös.
Taustalla toimitsija iloitsee Pia Viljakaisen toppausta lähes yhtä isosti kuin nainen itse. Toimitsijoilla oli hyvä ilme. Läpi kisan porukka pysyi terävänä mutta kuitenkin lajiin sopivan vapautuneena.
Ilari Kelloniemi – miesten hopeamitalisti – toppaa timakan vihreän reitin. Kertooko ilme siitä että mies yllättyi suorituksestaan? Mene ja tiedä. Kyseinen reitti sai finaalissa vain kaksi toppausta.
Ja kukapa muukaan sen toisen toppauksen olisi tehnyt kuin Anthony "Andy" Gullsten. Kevyen näköisesti jannu steppaili reitin ylös. Kaikki neljä finaalireittiä flashina!
Anitra Taskinen ja Osmo Aspi kiipeävät viimeisiä finaalireittejä. Katsomosta tiirailtuna kisareitit vaikuttivat todella onnistuneilta. Tärkeintä tietty on, että reitit erottelevat tasaisesti Suomen parhaat. Niin naisissa kuin miehissäkin toppaukset jakautuivat siististi parhaiden topatessa kaikki neljä ja heikoimpien noustessa yhden reitin. Tietty yleisön kannalta oli mukava että kaikki reitit saivat toppaukset. Myös näyttäviä swingejä nähtiin. Miesten viimeisen reitin alku pisti pasmat sekaisin useimmilta. Amatöörin silmään naisten kolmannessa ja neljännessä reitissä oli ehkä hieman liian samanlaisena toistuva oikean käden jatkaminen seuraavalle otteelle reitin puolivälissä.
Kultaa Andylle, Ilari toiseksi ja kolmantena meidän seuran Sami!Kuvat ja teksti:
Joona Sipi

4 kommenttia:

 1. Live-striimi oli kyllä kauheeta.. Hyvää raporttia Joona! Ja onnea Samille!

  VastaaPoista
 2. Meinasin jo rekkautua lärvikseenkin, mutta onneksi tätä kautta saa myös terkut perille.

  Tsekkailin tuolta noita siun ottamia kuvia kisoista, Joona. Ja tuo Ilarin toppauskuva. Ihan hel-ve-tin hieno kuva kaikkinensa. Joku tais väittää jossain, että "paras sisäkiipeilykuva pitkään aikaan." Voin kyllä sanoa, että paras sisäkiipeilykuva ikinä!!!

  Ehdottaisin jopa jonkinlaista kisaosallistumista sillä kuvalla.

  Perhanan iso peukku ja tuhannet taputukset! Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Mietinkin että jos tuota kuvaa tarjoiaisi Kiipeily-lehteen. Siellähän on usein satunnaisia näppäilyjä näytillä.

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti kannattaa tarjota. Ihan huikea kuva.

  VastaaPoista